Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koncert a Városligetben

2011.09.29

 

IdiotSide a Szívünk Napján

 
Vasárnap volt a Városligetben a Szívünk Napja rendezvény. Bár engem igenis érdekel a magyar emberek érrendszeri megbetegedései, mégsem ezért látogattunk ki. Ami ezt az eseményt számomra igazán érdekessé tette, az az IdiotSide koncert. Az utóbbi időben nagyon sokat hallottam róluk, felőlük. Hát éltem is a lehetőséggel, és egy ingyenes fellépésen lemeóztam őket. A végeredmény eléggé pozitív lett.

Igaz, egyetlen egy dalukat sem ismertem ezidáig, néha hallottam ezt azt. Egyszer talán még az egész 21 névre keresztelt lemezüket is végighallgattam, de csak mint passzív jelenlévő. Mivel nagyon szeretem a szintén pop punk-t játszó, az ismerőseim körében sokat fikázott Amber Pacific-t, így a szerencsi srácok zenéje is eléggé "bejövős" nálam. Ez elég ok volt, hogy kilátogassak a Petőfi Csarnok mögött található rétre. De nem mentem üres kézzel. Úgy gondoltam, hogy egy számomra is eleinte furcsa dologra szántam el magam, mely kiderült utólag, hogy nagyon is jól sült el: a koncert végén aláíratom Nórit, a deszkámat.

Hivatalosan délután 5 órai kezdés volt kiírva, de mikor odaértem az említett időpont előtt 15 perccel, még csak Backdoor zenekar hangolt. A banda honlapján az a megnevezés áll a stílusnál, hogy "kompromisszummentes, minőségi soft-rock zene". Első olvasásra kicsit furcsa ez, de a dalokat hallván az alternatív rock és a glam rock keveréke. De most nem akarok zenetörténeti elemzést írni. Ami furcsa volt, hogy a dallistán felváltva jöttek mind a saját számok, mind a feldolgozások. Miért furcsa? Mert néhány évvel ezelőtt tanult kollégám, Gregus Gergely, a Blue Balls énekese, azt mondta, hogy inkább írnak saját dalokat, mert a feldolgozással több a vesződés. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobban hangzik egy zenekarnál, hogy ha azt mondják, hogy rengeteg saját szerzeménnyel rendelkeznek.

Már legalább 20 perccel csúszott a program. Ami nem gond, csak az ok nem az, hogy állandóan visszahívták a zenekarokat, hanem az, hogy a számok között nagyon sok holtidő volt, amik összeadódva akár negyed órákat is kiadnak. De ezzel még nem volt vége az időhúzásnak. Mert a 4 órára beharangozott nyereményjáték sorsolásnak is pont most kellett lennie. A konferáló bácsinak is sikerült meglepnie, mikor mondta, hogy fáradjon fel a színpadra Merkely professzor úr, aki ki fogja húzni a nyertes neveket. Néhány héttel ezelőtt derült ki, hogy az öccse Dani az én csoporttársam az egyetemen. No meg, az is tény, hogy mikor a SOTE házi TDK-ján III. helyezést értünk el Szalay Csabival, akkor a bizottság elnöke is a professzor úr volt. De ez nem annyira lényeg, csak érdekességként írtam. Az viszont fontosabb, hogy miközben ment a sorsolás, az "Idióták" már elkezdték a hangolást. Miért olyan érdekes? Mert távolról olyan volt, mintha a zenekarnak új énekesei lennének! :D

Nem néztem az órát, de kb. háromnegyed 6 lehetett, mikor felhangzott az első szám, a Küldd a mosolyod. (A teljes setlist-t kicsit lejjebb találod!) A két feldolgozás és a rövidsége ellenére, nagyon jó volt a koncert. Iszonyatosan élveztem! Egyedül azt sajnálom, hogy a dobokat, nagyon besüllyesztették, és szegény Roli nehezen tudott érvényesülni. Szerencsére azért nem veszett el a háttérben, mert volt kivetítő. De még mindig nagyon sajnálom, hogy ennyire rövid volt, pedig látszott, hogy próbáltak minél kevesebb szünettel, a lehető legtöbbet kihozni.

A show után, pedig jöhetett, az amit már korábban említettem: az aláírásgyűjtés. A Caliban utána ez volt idén a második olyan koncertem, amin ilyen szinten tudtam beszélni a fellépőkkel. Nagyon készségesek és rendesek voltak. Egytől egyik megjegyezték, hogy ők is deszkáznak, szép a deszkám, és hogy olyan helyen kellene aláírni, ahol nem kopik le a Boardslide-tól. Hát, azért attól még messze vagyok, hogy ezzel a trükkel lekoptassam. És ha már mindenki ennyire készséges volt, hozzáteszem, nagyon kevesen voltak, akik miattuk látogattak ki, néhány közös fotó után pacsi és köszönet a király koncerttért. Boti azért még óvatosságra intett, mert ő is esett már párat. Azért engem nem kell félteni, mert köztudott, hogy a judosok tudnak esni.Apropó judo! Boti nagyon nagy haverja Bencének. Ezért koncert előtt megkérdeztem, hogy vajon ott lesz-e, de sajnos nemleges volt a válasz. Az indok, az fránya suli és a tanulás.

Az akciózás közben a 21 gramm szórakoztatott minket - legalábbis engem. Még a HotDog-ról ismert banda zenéje látszólag sokkal jobban feltüzelte a közönséget, de ez érthető, hiszen az utánuk következő, egyben a záró zenekar a híres Republic volt. Ami inkább a 30 év körüli és feletti korosztályt hozta lázba.

Elég gyorsan közeledik a december 12-e, ami a Hooligans jubileumi koncertjének a dátuma. Láttam egy interjút Csipáékkal, amiben megemlítették, hogy két előzenekar lesz majd látható. Csak reménykedni tudok, hogy az egyik az IdiotSide lesz. Az indokaim elég egyértelműek: 1. mindkét banda szerencsi, 2. van egy közös daluk, az Illúzió, mely indokolja, hogy őket is meghívják. És ha már meghívták, játszhatnának egy kicsivel több dalt. Tutira megadná az alaphangot a bulinak.

01. Küldd a mosolyod


02. Take it off (Kesha cover)


03. The lazy song / I want to be a Billionaire (Bruno Mars cover)


04. 21


05. Álarc
Ha szeretnétek megnézni eredetiben is a blogbejegyzést itt a link:

 

 

A mappában található képek előnézete Szívünk Napja (fotók by: Légrádi Ádám)

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.